Informatie en advies

Steeds meer mensen wonen zo lang mogelijk zelfstandig thuis. Het is dan fijn dat u ondersteuning kunt krijgen als u er soms zelf even niet uitkomt. Deze ondersteuning kan zijn op het gebied van uw werk, inkomen, de zorg die u ontvangt of nodig heeft, uw woonomgeving en de contacten met mensen om u heen. U krijgt informatie en advies over hoe u het beste iets kunt aanpakken. Hulp is er ook als het gaat om het voorbereiden van gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente of een instantie, of bij het aanvragen van een hulpmiddel of voorziening.

Een cliëntondersteuner van ZoSamen kijkt ook samen met u naar andere mensen die kunnen helpen, zoals professionals, vrijwilligers en mensen die dicht bij u staan.

Ondersteuning voor iedereen

Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij ZoSamen terecht. De cliëntondersteuners zijn opgeleid in het ondersteunen van iedereen die hulp nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld ouderen, mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, mensen met een psychische achtergrond, mensen met een chronische ziekte, mensen met een vorm van autisme en mensen met een niet- aangeboren hersenletsel.

Heeft u zelf geen hulp nodig maar denkt u dat een familielid wel baat heeft bij ondersteuning? Dan kunt u diegene met zijn of haar toestemming ook aanmelden.

Cliëntondersteuning is onafhankelijk en kosteloos voor inwoners van Zoetermeer. Neem vrijblijvend contact op met ZoSamen en vraag naar de mogelijkheden.