Netwerkmaatje

Op zoek naar een netwerkmaatje?

Een netwerkmaatje is een vrijwilliger die mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, ondersteunen bij het opbouwen en uitbreiden van het eigen sociale netwerk. Ook alleenstaanden komen in aanmerking. Een sociaal netwerk geeft ons leven kleur. Door sociale contacten voelen we ons betrokken bij de samenleving, ervaren we steun, gezelligheid en waardering. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend een goed sociaal netwerk te hebben. Bij mensen in kwetsbare situaties kunnen contacten verminderen of helemaal verwateren. Juist voor mantelzorgers is het van belang om terug te kunnen vallen op de kring van mensen in hun omgeving.

Belangstellend naar wat een netwerkmaatje voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op.

Netwerkmaatje worden?

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een goed sociaal netwerk te hebben. Als netwerkmaatje kunt u meehelpen om het netwerk van mensen te vergroten. Als netwerkmaatje wordt u op vrijwillige basis ingezet bij verschillende hulpvragen. Verder is er een mogelijkheid om kennis te maken met andere maatjes tijdens intervisiebijeenkomsten.
Het netwerkmaatje is er voor mantelzorgers en voor mensen die het lastig vinden om zelf een eigen netwerk op te bouwen. Als netwerkmaatje beschikt u over coachende en communicatieve vaardigheden en helpt u mee om het netwerk van mensen te vergroten.

Wilt u zich aanmelden als vrijwillig netwerkmaatje? Neem dan contact met ons op.