Let op!

Vrijwilligersbemiddeling per 1 januari 2020 door gemeente Zoetermeer

De manier waarop de gemeente Zoetermeer vrijwilligers ondersteunt, verandert in 2020. Wil je meer weten over de veranderingen? En wat op welk moment gaat veranderen? En wat dit voor jou betekent? Kijk op www.zoetermeer.nl/vrijwilligers.

Zoek je vrijwilligerswerk?

Veel vacatures vind je op www.nlvoorelkaar.nl/vrijwilligers/vrijwilligerswerk-zoetermeer. Kom je er digitaal niet uit en weet je nog niet welk vrijwilligerswerk goed bij je past?

Dan kun je vanaf 6 januari terecht op onderstaande plekken en tijden:

Adres Dag Tijd
Palet WelzijnGondelkade 33 Dinsdagmiddag >12 uur tot 15 uur
Stichting PresentFrans Halsstraat 3

(achter Pelgrimskerk)

Woensdagmiddag 13 uur tot 16 uur
PiëzoCentrum PalensteinRakkersveld 253 Donderdagmiddag 13 uur tot 15 uur

Vrijwilligerswerk

Iets doen voor een ander is erg leuk om te doen. Je verbreedt je wereld. Je ontmoet nieuwe mensen. Andere mensen inspireren jou weer. Het geeft een goed gevoel om wat voor anderen te kunnen betekenen. Eenmalig of voor langere tijd, alles kan en mag!

Ook als je geïnteresseerd bent om een netwerkmaatje te worden, jonger bent dan 23 jaar of als je je graag inzet bij jou in de buurt, vind je bij ons een leuke vacature.

Wil je iets doen voor andere mensen, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe vaak? Neem dan contact met ons op.

Vrijwilligersverzekering

Veel inwoners in Zoetermeer doen vrijwilligerswerk. Belangrijk werk dat niet alleen onbetaald is, maar ook risico’s met zich mee kan brengen. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Zoetermeer een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers in de gemeente zijn automatisch verzekerd.

Lees hier meer over de automatisch afgesloten vrijwilligersverzekering.