Mantelzorgwaardering 2016

 
Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom wil de gemeente Zoetermeer dit jaar weer alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig, intensief en onbetaald zorgen voor een inwoner uit deze stad: de mantelzorgwaardering.

In 2016 bestaat de mantelzorgwaardering, naast de dag van de mantelzorg op 19 november, uit een éénmalige financiële waardering van €200. Er zijn een aantal criteria waar je als mantelzorger aan moet voldoen om voor de mantelzorgwaardering in aanmerking te komen:

• Je zorgt onbetaald voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont
• Degene waar je voor zorgt is woonachtig in de gemeente Zoetermeer
• Je verleent intensieve zorg (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden)
• Je bent 18 jaar of ouder.

Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt.

Klik HIER voor de volledige algemene voorwaarden.

Vul het REGISTRATIEFORMULIER in om de mantelzorgwaardering aan te vragen.

De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering 2016 is van 1 juni 2016 tot en met 21 november 2016. De uitbetaling vindt plaats in week 50/51 (december) 2016.

Minderjarige mantelzorgers

Minderjarige mantelzorgers worden gewaardeerd via het project 2BeCool van ZoSamen dat speciaal op hen is afgestemd. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.2becool.nl.

Meeste gestelde vragen

Heb je vragen? Kijk dan eerste even bij de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij, dan kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar waardering@zosamen.nl