MANTELZORGWAARDING 2019

Ben je mantelzorger voor iemand in Zoetermeer? Dan kom je voor 2019 mogelijk in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering. De gemeente Zoetermeer laat hiermee haar waardering blijken voor de inzet van haar mantelzorgers.

In 2019 bestaat de mantelzorgwaardering uit een éénmalige financiële waardering van € 200. Daarnaast is ook de dag van de mantelzorg, die dit jaar georganiseerd wordt op 9 november, een blijk van waardering vanuit de gemeente voor haar mantelzorgers.

Wie kan de waardering aanvragen?

Er zijn een aantal criteria waar mantelzorgers aan moeten voldoen om voor de mantelzorgwaardering in aanmerking te komen:

• De mantelzorger zorgt onbetaald voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont.
• De mantelzorger verleent intensieve zorg (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden).
• De mantelzorger is 18 jaar of ouder (nb. minderjarige mantelzorgers worden gewaardeerd via het project 2BeCool).

Bekijk ook de volledige algemene voorwaarden. Mantelzorgers kunnen de waardering aanvragen via het registratieformulier op de ZoSamen website.

Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt. De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering 2019 loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2019. De uitbetaling vindt plaats in week 49/50 (december) 2019.
Voor ondersteuning bij het aanvragen van de waardering is de coördinator mantelzorg op de maandagmiddag van 15-17 uur aanwezig bij de ZoSamen balie in het Forum Zoetermeer.

Minderjarige mantelzorgers

Minderjarige mantelzorgers worden gewaardeerd via het project 2BeCool van ZoSamen dat speciaal op hen is afgestemd. Iemand aanmelden voor de waardering voor jonge mantelzorgers kan via de website www.2becool.nl .

Heb je vragen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen.  Staat je vraag hier niet bij, dan kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar waardering@zosamen.nl

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over mantelzorg ondersteuning en waardering? Houd onze website in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrief via www.zosamen.nl/actueel.