MANTELZORGWAARDING 2018

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom wil de gemeente Zoetermeer dit jaar weer alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor een inwoner uit deze stad: de mantelzorgwaardering.

In 2018 bestaat de mantelzorgwaardering, naast de dag van de mantelzorg op 10 november, uit een éénmalige financiële waardering van €200.

Er zijn een aantal criteria waar je als mantelzorger aan moet voldoen om voor de mantelzorgwaardering in aanmerking te komen:

  1. Je zorgt onbetaald voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont
  2. Je verleent intensieve zorg (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden)
  3. Je bent 18 jaar of ouder.

Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt.

Bekijk hier de volledige algemene voorwaarden

Vul het registratieformulier in om de mantelzorgwaardering aan te vragen. Zodra je aanvraag verstuurd is, ontvang je een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Let op! Het kan zijn dat de bevestiging terecht komt in je ongewenste e-mail.
Na registratie ontvang je vier keer per jaar het nieuwsblad voor mantelzorgers met actuele landelijke en gemeentelijke informatie over mantelzorg.

Voor ondersteuning bij het aanvragen van de waardering is de coördinator mantelzorg op de maandagmiddag van 15-17 uur aanwezig op het plein mens en maatschappij in het Forum Zoetermeer.

De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering is van 1 april 2018 tot en met 15 november 2018. De uitbetaling vindt plaats in week 50/51 van 2018.

Minderjarige mantelzorgers

Minderjarige mantelzorgers worden gewaardeerd via het project 2BeCool van ZoSamen dat speciaal op hen is afgestemd. Iemand aanmelden voor de waardering voor jonge mantelzorgers kan via de website www.2becool.nl .

Heb je vragen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen.  Staat je vraag hier niet bij, dan kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar waardering@zosamen.nl