Respijt

Als mantelzorger kan de zorg voor een zorgbehoevende soms te veel zijn en wil of moet je de mantelzorgtaken overdragen aan iemand anders. In dit geval heb je respijt nodig, even tijd voor jezelf.
Bij respijtzorg wordt er iemand anders ingezet om jouw zorgtaken over te nemen. Dit kan iemand zijn uit je naaste omgeving zoals een familielid, vriend of vriendin, maar ook een vrijwilliger of professional. De coördinatoren mantelzorg helpen je bij het zoeken van de juiste oplossing voor jouw situatie. Eén van de mogelijkheden is de inzet van iemand van Vrijwilliger Thuis van ZoSamen.

Dagje uit naar Avifauna voor mantelzorgers

Zaterdag 2 september 2017

Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend maar dat wil niet zeggen dat het ook gemakkelijk is. Daarom organiseren we voor alle mantelzorgers uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen  en Zoetermeer een  geheel verzorgde dag naar Avifauna om even te ontspannen en er uit te zijn. Tijdens deze dag kun je genieten van alle mooie vogels in het park en is er ook gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en je verhaal te delen.

Programma

Van 9.30 tot 10.30 uur                   Heenreis bus
Van 11.00 tot 17.00 uur                 Toegang tot het park
Van 12.30 tot 14.00 uur                 Gezamenlijke lunch in de Struisvogelzaal
Van 17.00 tot 18.00 uur                 Terugreis bus

De opstapplaatsen voor de bus zijn Bodegraven, Gouda, Waddinxveen en Zoetermeer. Op het inschrijfformulier kun je ook jouw opstapplaats doorgeven.

Eigen vervoer
Mocht je met eigen vervoer willen komen dan is dat mogelijk. Avifauna beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid. We vragen je dan om voor het park te wachten op iemand van de organisatie van ZoSamen.

Slecht ter been of invalide
Ben je slecht ter been of kun je niet lopen en ben je afhankelijk van een rolstoel? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. We vragen je dan om met eigen vervoer te komen, omdat de bus geen invalide voorzieningen heeft. Als je met een rollator kunt lopen en de bus in en uit kunt komen dan kan je rollator uiteraard wel mee in de bus. Het is ook mogelijk om een inklapbare rolstoel mee te nemen in de bus. Mocht je hierover twijfelen of vragen hebben, neem dan contact op met ZoSamen.

Kosten
We vragen een vaste eigen bijdrage van € 10 per persoon voor de gehele dag inclusief busreis, lunche en toegang. Mocht je heel graag mee willen maar kun je de eigen bijdrage niet betalen? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Aanmelden
Hier vind je het inschrijfformulier met incassoformulier: Inschrijfformulier
Je kunt je aanmelden door het getekende inschrijf- en incassoformulier per post of per e-mail (registratie@zosamen.nl )  naar ons te sturen.  Meld je snel aan want vol=vol. Je kunt je aanmelden tot 15 augustus.

Het inschrijf- en incassoformulier is digitaal in te vullen en te ondertekenen.

LET OP! Zonder volledig ingevuld incassoformulier kunnen wij je aanmelding niet in behandeling nemen.

Als je per post het inschrijfformulier met incassoformulier wilt sturen dan kan dat naar:

Palet Welzijn
t.a.v. Gabrielle Verhaegen
Postbus 269
2800 AG Gouda

Zorg thuis regelen?
Wil je graag mee met de respijtdag naar Avifauna, maar heb je geen idee hoe je dat thuis moet regelen? Neem dan contact op met  ZoSamen T. 0800 0200 401. Zij denken graag met je mee.

Deelname aan deze dag is geheel op eigen risico en valt niet onder de aansprakelijkheid van Palet Welzijn.

Vrijwilliger Thuis

Vrijwilligers in de thuissituatie

  • Voor mensen met dementie
  • Voor kinderen en volwassenen met een chronische ziekte en/of beperking
  • Voor mantelzorgers
  • Voor vrijwilligers die hen willen ondersteunen

Om wat voor hulp gaat het?
De vrijwilliger is er ter gezelschap van de zorgvrager en ter ondersteuning van de mantelzorger. Voorbeelden van activiteiten die iemand samen met de vrijwilliger kan ondernemen zijn: een spelletje doen, een wandeling maken of gewoon gezellig een kopje koffie drinken.

Hoe krijg ik hulp?
Na aanmelding maakt een beroepskracht een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de hulpvraag en de wensen voor de vrijwilligersinzet besproken. Als er een geschikte vrijwilliger is gevonden volgt een kennismakingsgesprek. Als het klikt tussen de aanvrager en de vrijwilliger kan de vrijwilligersinzet van start gaan. De consulent blijft aanspreekpunt voor aanvrager en vrijwilliger.

Contact
Wilt u meer weten? Bel op werkdagen tussen 11.00 uur en 16.00 uur (gratis) naar ZoSamen, telefoon 0800-020 04 01 of stuur een email naar info@zosamen.nl.