Individuele ondersteuning

Individuele mantelzorgondersteuning is persoonlijke begeleiding door een coördinator mantelzorg. Zij bekijkt samen met jou welke vorm van ondersteuning het best bij jouw situatie past.
De individuele ondersteuning start met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek bespreek je met de coördinator mantelzorg jouw vragen en behoeften. Als er een goed beeld is van de thuissituatie en mantelzorgtaken, kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.
De individuele ondersteuning vindt zoveel mogelijk plaats op het kantoor van ZoSamen en de verschillende wijkposten. Mocht dit noodzakelijk zijn, dan kan de ondersteuning bij uitzondering in de thuissituatie plaatsvinden.
Een centraal inlooppunt van ZoSamen is gevestigd in het Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 2 te Zoetermeer. Iedere maandag van 15.00 tot 16.00 uur is hier één van de coördinatoren mantelzorg aanwezig.

Onze coördinatoren zijn uiteraard op werkdagen telefonisch bereikbaar voor vragen of voor het maken van een afspraak op een ander tijdstip.

Mantelzorg coördinatoren Zoetermeer:
T: 0800 020 04 01 (gratis)
registratie@zosamen.nl

 

Netwerkcoach

Een andere mogelijke vorm van individuele ondersteuning, is de inzet van een netwerkcoach. De netwerkcoach is een vrijwilliger die mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, ondersteunt bij het opbouwen, uitbreiden en versterken van het eigen sociale netwerk.