Individuele ondersteuning

Individuele mantelzorgondersteuning is persoonlijke begeleiding door een coördinator mantelzorg. Zij bekijkt samen met jou welke vorm van ondersteuning het best bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld lotgenotencontact in het Mantelzorgcafé, een Vrijwilliger Thuis die het thuis even kan opvangen of hulp bij het uitbreiden van je netwerk met een Netwerkmaatje,  waardoor je er niet altijd alleen voor staat. Maar ook andere vormen van hulp en ondersteuning kunnen in jouw situatie wellicht een oplossing bieden.

Persoonlijk gesprek

De individuele ondersteuning start met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek bespreek je met de coördinator mantelzorg jouw vragen en behoeften. Als er een goed beeld is van de thuissituatie en mantelzorgtaken, kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.
De individuele ondersteuning vindt zoveel mogelijk plaats op het kantoor van ZoSamen en de verschillende wijkposten. Mocht dit noodzakelijk zijn, dan kan de ondersteuning bij uitzondering in de thuissituatie plaatsvinden.

Mantelzorgspreekuur

Een centraal inlooppunt van ZoSamen is gevestigd in het Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 2 te Zoetermeer. Iedere maandag van 15.00 tot 16.00 uur is hier één van de coördinatoren mantelzorg aanwezig. Heb je een vraag of wil je weten wat er mogelijk is, loop dan gerust binnen!

Mantelzorg coördinatoren Zoetermeer

Onze coördinatoren zijn uiteraard op werkdagen telefonisch bereikbaar voor vragen of voor het maken van een afspraak op een ander tijdstip.
T: 0800 020 04 01 (gratis)
registratie@zosamen.nl