Dementia-app

Ter ondersteuning van mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorgers stelt de gemeente Zoetermeer gratis gebruik van de Dementia-app beschikbaar.

Mensen met een vorm van geheugenproblematiek hebben onder meer behoefte aan een dagritme en structuur. Zij zullen naar verwachting langer thuis kunnen blijven wonen als zij daarbij adequaat worden ondersteund door mantelzorg en technologie. De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met geheugenproblematiek en hun omgeving door verschillende functies van de App. De app biedt een digitale familiecirkel rondom mensen met dementie.

Met de dementia-App blijf je op een prettige manier in contact. Met degene voor wie je zorgt, maar ook met andere mantelzorgers, familieleden, vrienden en zorgprofessionals. In de app kun je de agenda beheren en een logboek bijhouden.

Degene voor wie je zorgt kan met jou beeldbellen, fotoalbums en polygoonjournaals bekijken, maar ook (geheugen) spelletjes spelen. Ga voor meer informatie naar: www.dementia-app.nl

De gemeente Zoetermeer biedt geïnteresseerde mantelzorgers als proef een jaar lang een gratis App voor 2 gebruikers, dus voor jou èn voor degene waarvoor je zorgt! Aan het einde van de proefperiode wordt er aan de gebruikers gevraagd om deel te nemen aan een digitale enquête over de ervaringen met de app.

Wijze van verstrekken

Om met iemand in contact te blijven zijn er minimaal 2 gebruikers en een Android of iOS tablet nodig. De app is makkelijk te installeren en zeer gebruiksvriendelijk.

Wil jij als mantelzorger gebruikmaken van deze mogelijkheid. Vul dan hieronder het aanvraagformulier volledig in. Na verwerking van de aanmelding ontvang je een codekaart (creditcardformaat) en een folder. In de folder staan de beschrijving en gegevens van de dementia-App. Als je de app niet tijdig verlengd stopt het gebruik na een jaar automatisch.


 

Aanvraagformulier

Door het formulier hieronder in te vullen vraag je de dementia-App aan.
Per aanvraag worden er 2 codekaarten versterkt, één voor de zorgvrager en één voor de mantelzorger.
Wil je gebruik maken van meerdere codekaarten rond dezelfde zorgvrager, neem dan contact op met ZoSamen. Bij voldoende beschikbare kaarten bestaat de mogelijkheid om deze aanvullend te ontvangen.

Gegevens mantelzorger

Naam mantelzorger

Uw e-mail

Telefoonnummer

Adres

Postcode

Woonplaats


Gegevens zorgvrager

Naam zorgvrager

Adres

Postcode

Woonplaats


Ik wil graag gebeld worden over de dementia-app.

De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend voor dit doel gebruikt, voor meer informatie verwijzen wij u naar ons privacyreglement.
Ik ga hiermee akkoord

[recaptcha]