Informatie en advies

Steeds meer mensen wonen zo lang mogelijk zelfstandig thuis. Het is dan fijn dat je ondersteuning kunt krijgen als je er soms zelf even niet uitkomt. Deze ondersteuning kan zijn op het gebied van je werk, je inkomen, de zorg die je ontvangt of nodig hebt, je woonomgeving en de contacten met mensen om je heen. Je krijgt informatie en advies over hoe je het beste iets kunt aanpakken. Hulp is er ook als het gaat om het voorbereiden van gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente of een instantie, of bij het aanvragen van een hulpmiddel of voorziening.

Een cliëntondersteuner van ZoSamen kijkt samen met jou naar andere mensen die je kunnen helpen, zoals professionals, vrijwilligers en mensen die dicht bij je staan.

Ondersteuning voor iedereen

Heb je zelf geen hulp nodig maar denk je dat een familielid wel baat heeft bij ondersteuning? Dan kun je diegene met zijn of haar toestemming ook aanmelden.

Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij ZoSamen terecht. De cliëntondersteuners zijn opgeleid in het ondersteunen van iedereen die hulp nodig heeft, ook ouderen en mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

Cliëntondersteuning is onafhankelijk en gratis voor inwoners van Zoetermeer.

Cliëntondersteuning voor ouderen via Palet Welzijn:
T: 0800 93 59 456

Cliëntondersteuning voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking of niet aangeboren hersenletsel via MEE Zuid-Holland Noord:
T: 088 775 2000

Download Folder Cliëntondersteuning