18 maart 2020,
 Off

Met dit bericht informeren wij u over de stand van zaken als gevolg van de nieuwe maatregelen van de overheid om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

De ZoSamen netwerkpartners Palet Welzijn, MEE en Xtra treffen onderstaande maatregelen:

🔸 Inlooppunten en wijkrestaurants Eetcafé de Leyens en Meerzicht zijn gesloten. Desgewenst kunnen de maaltijden aan huis bezorgd worden.

🔸 Maaltijdservice gaat door, kijk hier hoe u hier gebruik van kunt maken.

🔸 De ouderenbus volgt de gebruikelijke dienstregeling T. 088 02 34 232

🔸 Alle bijeenkomsten, open inloop, cursussen, activiteiten, trainingen en vrijetijdsactiviteiten op alle locaties gaan tot tenminste tot 6 april, niet door.

🔸 Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM en nemen alle benodigde voorzorgmaatregelen bij onze dienstverlening. 

🔸 Huisbezoeken en afspraken op locatie worden zoveel als mogelijk telefonisch of digitaal opgepakt.

🔸 De dienstverlening van Vrijwilliger Thuis is voorlopig gestopt.

🔸 Mantelzorgers kunnen telefonisch terecht bij de Coördinatoren mantelzorgondersteuning op 06 27 291 464 of per mail op zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl. Via deze link vind je veelgestelde vragen voor mantelzorgers.

🔸 Op de website Zoetermeer voor elkaar worden vraag en aanbod van Coronahulp bij elkaar gebracht.

🔸 Voor vragen of andere hulp kunt u contact met uw gebruikelijke contactpersoon of via onze algemene bereikbaarheid:

Palet Welzijn
T. 0800 935 945 6
E. info@paletwelzijn.nl

MEE
T. 088 775 2000
E. info@meezhn.nl

Xtra
T 070 205 20 00
E. info@

Buuractie

Wil je op eigen initiatief wat doen voor mensen in je buurt die wel wat hulp of aandacht kunnen gebruiken? We hebben Buuractie briefjes  gemaakt die je kunt printen en ingevuld in de brievenbussen kunt verspreiden bij de mensen in je eigen straat/buurt. Zo kunnen degenen die hulpbehoevend zijn je bereiken en kun je overleggen hoe je hen kunt helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen of medicijnen te halen bij de apotheek. Maar ook een telefoongesprek kan al heel fijn zijn. Veel mensen zitten immers nu noodgedwongen in een isolement. Er is van alles te bedenken. Probeer er te zijn voor anderen.

NB. Via dit initiatief faciliteert Palet Welzijn het bieden van hulp aan kwetsbare ouderen. De verantwoordelijkheid echter ligt bij de deelnemers zelf.