1 oktober 2019,
 Off

Onze Vrijwilligersacademie bevat workshops en informatiebijeenkomsten die door ZoSamen worden georganiseerd, maar je vindt hier ook interessante gratis workshops en informatiebijeenkomsten van onze partners. Alle bijeenkomsten zijn toegankelijk voor vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer.

Voor dit najaar staan onder andere op het programma:

Voorlichtingsavond over depressie op 10 oktober 2019

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, gebrek aan energie, slaapproblemen en kunnen zich vaak slechter concentreren.

Tijdens deze voorlichtingsavond van GGZ Rivierduinen vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Kijk voor meer informatie in onze Vrijwilligersacademie. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Thema-avond; Trauma en Hechting bij kinderen op 5 november 2019

Stichting Jong Perspectief en Humanitas organiseren gezamenlijk een thema-avond rondom Trauma en Hechting bij kinderen.

Barbera Molenaar (werkzaam bij Stichting Jeugdformaat) neemt ons deze avond mee rondom dit thema zodat u inzicht krijgt in wat dit precies inhoudt. Vooral het gaan herkennen van bijv bepaalde gedragingen bij kinderen die hiermee te maken hebben is wat deze avond u gaat opleveren.

Het is een heftig onderwerp, maar omdat wij het in ons werkveld veel tegenkomen en vrijwilligers van onze organisaties er dus ook mee te maken krijgen willen wij het onderzoeken en bespreekbaar maken. Door met elkaar deze materie in te duiken krijg je tools en tips om hiermee om te kunnen gaan.

Ga voor meer informatie over deze gratis thema-avond en om aan te melden naar onze Vrijwilligersacademie. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol = vol

Voorlichtingsavond psychische problemen in de familie op 14 november

Tijdens de bijeenkomst van GGZ wordt informatie gegeven over de achtergrond van psychische problemen en over behandelmogelijkheden. Ook wordt geoefend in diverse manieren van reageren.

Verder komen de volgende thema’s aan bod: psychische problemen in het gezin, balans tussen draagkracht en draaglast, onderlinge communicatie, grenzen stellen en voor jezelf zorgen. Het doel is dat de naaste zich minder belast gaat voelen.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundig hoe het is om psychische problemen te hebben en hoe hij of zij het herstel vormgeeft. Een professional vertelt over het onderwerp in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Ook geeft de professional omgangsadviezen aan de mensen in de directe omgeving. Uiteraard kun je vragen stellen.

Kijk voor meer informatie in onze Vrijwilligersacademie. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Heb je vragen over deze of andere bijeenkomsten van de Vrijwilligersacademie? Bel 0800 0200401 of mail naar info@zosamen.nl.