12 mei 2019,
 Off

Slechts een klein percentage van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) doet vrijwilligerswerk, terwijl deze groep zich juist graag wil inzetten als vrijwilliger.

Mensen met LVB hebben, net als iedereen, talenten en kwaliteiten die heel waardevol zijn voor vrijwilligerswerk. Toch is vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking niet altijd toegankelijk. Maar hoe zorg je nu dat ook deze groep kan meedoen en een passende vrijwilligersplek in jouw organisatie vindt? Meld je aan voor het netwerkcafé LVB en vrijwilligerwerk en leer hoe je deze talenten kunt inzetten, met als doelstelling een win-win situatie voor organisatie en vrijwilliger!

Tijdens deze bijeenkomst voor verenigingen, stichtingen en organisaties die met vrijwilligers werken, ga je ervaren en je bewust worden wat LVB is. Je krijgt handvatten om LVB te herkennen en tips voor communicatie. Op deze manier maakt u kennis met wie mensen met een licht verstandelijke beperking zijn, hun beperkingen, maar zeker ook hun mogelijkheden en wat er in de praktijk nodig is om hen te begeleiden.

Aan het einde van het netwerkcafé kun je onder het genot van kop koffie jouw ervaringen en ideeën uitwisselen met netwerkpartners uit Zoetermeer.

Datum:     27 juni 2019
Tijd:           10.00 – 12.00 uur
Locatie:    Forumcafé (Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1).
Toegang: Gratis

Graag horen wij vooraf of je bij het netwerkcafé aanwezig wilt zijn. Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@zosamen.nl t.a.v. Vrijwilligersacademie. In geval van vragen kun je contact opnemen met Claudia Oosterman, Coördinator Vrijwilligersacademie, op telefoonnummer 06-14.62.57.47.