12 juli 2018,
 Off

Thema “Grip en Glans”

Op dinsdagochtend 17 juli 2018 van 10:00- 12:00 uur staat het mantelzorgcafé in het teken van het thema ‘Grip en Glans’. Esther Corion komt praten over manieren om naar je eigen mogelijkheden te kijken en te bedenken: “Wat geeft er Grip op de situatie waarin ik ben? En wat geeft er Glans?”

Als Mantelzorger kan je soms het gevoel hebben dat je de grip op dingen verliest. Gewoon, op de dagelijkse dingen, op de sfeer in en om het huis, op de plannen die je gemaakt hebt. Dan is het goed te kijken naar die onderdelen, waar je nog wel grip of invloed op hebt. Of zijn er misschien kleine dingen, waar je de grip en de regie weer terug kan vinden?

En de glans? Zaken die jij als prettig, ontspannend of leuk ervaart, hoe zit het daar mee? Zijn er bezigheden die helemaal zijn weggevallen, maar die wellicht met een aanpassing weer kunnen worden uitgevoerd? Is er een lijstje te maken met haalbare doelen, die het leven veraangenamen?

Allemaal onderwerpen die aan bod gaan komen in dit Mantelzorgcafé.

Je gaat niet alleen luisteren, maar ook zelf aan de slag met de glansschijf, de basis van het programma. De situatie van de mantelzorger is een bijzondere, maar de glansschijf is eigenlijk op iedereen van toepassing. Vandaar dat deze ochtend interessant is voor iedereen, die regie en welzijn belangrijk vind… en wie vindt dat nou niet?

Waar?

Trainingsruimte 1 van het FORUM Zoetermeer, Stadhuisplein 1

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Aanmelden is wel gewenst. Stuur een email naar registratie@zosamen.nl met je naam, postcode en je telefoonnummer.