24 mei 2018,
 Off

Persoonsgebonden budget, wat is het en wat kun je ermee?

Op donderdagavond 31 mei van 19.30 tot 21.30 uur organiseert ZoSamen een mantelzorgcafé over het persoonsgebonden budget. Het mantelzorgcafé vindt plaats in trainingsruimte 1 van het FORUM Zoetermeer aan het Stadhuisplein 1 in Zoetermeer.

Ben je mantelzorger voor iemand die langere tijd zorg nodig heeft?

Een persoonsgebonden budget (pgb) biedt de mogelijkheid om deze zorg zelf te regelen. In veel gevallen beheert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) het persoonsgebonden budget voor je. Dat de SVB ook ondersteuning biedt is bij veel budgethouders of potentiële budgethouders onbekend.

Mevrouw Eikelhof van de SVB verzorgt een presentatie over het PGB-proces en vooral over de rol van de SVB hierin. De SVB steunt budgethouders(mantelzorgers) bij hun werkgevers- en opdrachtgeverstaken, naast dat zij de zorgverleners uitbetalen.

Na de pauze is er ruimte voor de mantelzorgers om vragen te stellen of om in discussie te gaan. Vanuit ZoSamen is de coördinator mantelzorg aanwezig.

Nieuwe locatie mantelzorgcafé

Sinds 15 mei vindt het mantelzorgcafé plaats in het FORUM Zoetermeer. De trainingsruimte bevindt zich rechts ten opzichte van de hoofdingang.

Aanmelden is gewenst. Stuur een e-mail naar registratie@zosamen.nl.

Het mantelzorgcafé is gratis, bedoeld voor mensen die intensief zorgen voor iemand in hun gezin, familie of vriendenkring die (chronisch) ziek, beperkt of hulpbehoevend is. Heb je interesse in dit thema, meld je dan aan met naam, postcode en telefoonnummer op E registratie@zosamen.nl