30 maart 2018,
 Off

Op donderdag 19 april organiseert ZoSamen de informatiebijeenkomst ‘Vrijwilligerswerk bij mensen met een chronische ziekte’. Deze informatiebijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers die in hun werk in de thuissituatie te maken hebben met mensen die een chronische ziekte hebben. Chronische ziek zijn betekent voor mensen vaak een inbreuk in hun leven. Misschien kan iemand z’n werk niet meer doen of is iemand voor de persoonlijke verzorging plotseling volledig afhankelijk van anderen.

In deze informatiebijeenkomst vertellen Hanneke Walterbos en Rita Kiggen, praktijkverpleegkundigen ouderenzorg bij de SGZ, wat het betekent voor iemand om ziek te worden en te blijven. Welke emoties spelen daarbij een rol en hoe kunt u daar als vrijwilliger het beste mee omgaan. Ook wordt er kort ingegaan op de symptomen van een aantal veel voorkomende chronische ziekten (diabetes, reuma, ziekte van Parkinson, epilepsie, COPD, CVA).

Datum: 19 april 2018
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Parochieel Centrum.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar Annemieke Evenblij: a.evenblij@mooiwelzijn.nl. Bellen kan ook: 06-41828689.