7 juni 2018,
 Off

Nadere kennismaking met ZoSamen

Op woensdag 6 juni waren de nieuwe raadsleden van de gemeente Zoetermeer uitgenodigd voor een nadere kennismaking met ZoSamen. Bij de ZoSamen balie in het forum werden zij uitgebreid geïnformeerd over het werk van ZoSamen en konden de raadsleden informeel in gesprek met cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. Ook de medewerkers van de verschillende organisaties die hen ondersteuning bieden zoals MEE, Mooi Welzijn en Palet Welzijn waren van de partij. Het werd een geslaagde bijeenkomst met sprekende verhalen uit de praktijk van het sociale domein.

Presentatie en gesprekken met vrijwilligers, mantelzorgers en cliëntondersteuners

Na het welkom gaf Erna Schmit, manager  Mooi welzijn en MEE, een presentatie over de opdracht van ZoSamen om de samenhang in Zoetermeer  te versterken en mensen te helpen om mee te blijven doen in de samenleving.  ZoSamen biedt mantelzorgondersteuning, geeft onafhankelijk advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën, vervoer en daginvulling en bemiddelt in werving, inzet en training van vrijwilligers.

Ook de ontwikkelingen en speerpunten voor de diverse deelgebieden kwamen aan de orde. Daarna kon men onder het genot van soep en een broodje zelf in gesprek met  vrijwilligers, mantelzorgers en cliëntondersteuners voor mensen met een beperking en ouderen.

De raadsleden van de diverse politieke partijen kregen een goed beeld en spraken met veel interesse met de verschillende aanwezigen.